ACC & Front Assist

 

Feltétlen megnyugtató a közúti közlekedésben a folyamatosan megfelelő követési távolság, amelynek automatikus szabályzása (Adaptive Cruise Control; ACC) nagyban segít ebben.

Az ACC az elöl haladó járművek sebességét és távolságát méri, s oszlopban haladva vagy torlódáskor - az opcionális kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) esetében - akár megállásig is önállóan fékezi a Golf GTD Variantot, majd kis időn belül automatikusan el is indíthatja. A rendszer - működési határain belül - 210 kilométer/óráig tartja a követési távolságot.

Olykor előre nem látható dolgok történnek és vészfékezés szükséges. Ilyen esetekben léphet közbe a Front Assist környezet-felügyelő rendszer, amely - működési határain belül - ráfutásos baleset veszélyét érzékelve, azonnal figyelmezteti Önt. Különösen kritikus menethelyzetek során a rendszer a fékezésben is segíthet vagy az ütközési sebesség mérséklése érdekében akár önállóan is aktiválhat fékezést.

A városi vészfékfunkció (City Emergency Braking) városban, alacsonyabb sebességtartományokban működik. A gyalogosfelismerés (Pedestrian Monitoring) - működési határain belül - az úttestre váratlanul kilépő gyalogost érzékeli. A segédrendszer - működési határain belül - figyelmezteti Önt, segít a fékezésben vagy akár önállóan is lefékezi az autót, ideális esetben meg is előzve a gázolást vagy legalábbis mérsékelve annak erejét.

Bezárás
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés