ACC & Front Assist

 

Intenzív forgalomban történő vezetéskor megnyugtató tudni, hogy autója az Ön előtt haladó járműtől mindig biztonságos távolságban marad. Az ACC pontosan ezt biztosítja.

Az ACC az Ön előtt haladó jármű távolságát és sebességét méri. Ha a jármű álló autóoszlopba vagy dugóba kerül, a rendszer a DSG váltóval együtt álló helyzetűre fékezi, majd kisvártatva automatikusan előre mozdítja az e-Golfot. A rendszer korlátain belül az ACC funkció akár 210 km/órás sebességig biztonságos távolságban tartja autóját az Ön előtt haladó járműtől.

Olykor váratlan dolgok történnek az utakon, amelyek vészfékezést tesznek szükségessé. Ilyen esetekben igen hasznos az opcionális első segédradar térfigyelő rendszer. A rendszer, korlátain belül, figyelmeztetést küld, ha úgy ítéli meg, hogy veszélyes közelségben van az Ön előtt haladó jármű. Különösen veszélyes esetekben a rendszer a fékezésben is segédkezik, sőt, akár magától is fékezhet az ütközési sebesség csökkentése érdekében.

A városi vészfékezés funkció alacsony sebességű, városi vezetés során avatkozhat be, a gyalogosfigyelés funkció pedig, a rendszer korlátain belül, észleli, ha például egy gyalogos hirtelen az úttestre lép. Szigorúan a rendszer keretein belül, a vezetéssegítő rendszer fontos figyelmeztetéseket küld, segít a fékezéskor - vagy akár saját magától fékez. Ideális esetben megakadályozza a baleset bekövetkeztét, de legalábbis csökkenti annak súlyosságát.

Bezárás
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés