Vészhelyzet

 

Az Emergency Assist egészségügyi vészhelyzetben avatkozik be. Akkor lép működésbe, ha a vezető nem bizonyul aktívnak - azaz nem kormányoz, gyorsít vagy fékez - és a figyelmeztető jelzésekre sem reagál. A rendszer rövid figyelmeztető fékezéssel, hangjelzéssel, a vészvillogóval és sávon belüli kormánymanőverekkel próbálja cselekvésre bírni a vezetőt, illetve figyelmeztetni az utasokat és a közlekedés többi résztvevőjét. Amennyiben a sofőr még ekkor sem veszi át a jármű irányítását, a rendszer a sávváltást segítő rendszer (Side Assist) segítségével a szélső sávba kormányozza, majd ellenőrzött módon egészen megállásig fékezi az autót, működési határain belül nagyban hozzájárulva az esetleges baleset megelőzéséhez.

A proaktív utasvédelmi rendszer - működési határain belül - felismeri a fokozott balesetveszélyt jelentő szituációkat és önműködően védelmi intézkedéseket foganatosít. Az ablakokat és a tolótetőt a fej- és oldallégzsákok optimális hatása érdekében egy kis résig zárja, az első biztonsági öveket pedig a másodperc tört része alatt megfeszíti, így rögzítve a vezető és az első utas testét. A veszély elhárultával a rendszer ismét lazítja a biztonsági öveket, az oldalablakok és a tolótető pedig újra nyithatóvá válik.

 

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés