Segítség szükség esetén

Vészhelyzet

Az Emergency Assist egészségügyi vészhelyzetben avatkozik be. Akkor lép működésbe, ha a vezető nem bizonyul aktívnak - azaz nem kormányoz, gyorsít vagy fékez - és a figyelmeztető jelzésekre sem reagál. A rendszer rövid figyelmeztető fékezéssel, hangjelzéssel, a vészvillogóval és sávon belüli kormánymanőverekkel próbálja cselekvésre bírni a vezetőt, illetve figyelmeztetni az utasokat és a közlekedés többi résztvevőjét. Amennyiben a sofőr még ekkor sem veszi át a jármű irányítását, a rendszer a sávváltást segítő rendszer (Side Assist) segítségével a szélső sávba kormányozza, majd ellenőrzött módon egészen megállásig fékezi az autót, működési határain belül nagyban hozzájárulva az esetleges baleset megelőzéséhez.

A proaktív utasvédelmi rendszer - működési határain belül - felismeri a fokozott balesetveszélyt jelentő szituációkat és önműködően védelmi intézkedéseket foganatosít. Az ablakokat és a tolótetőt a fej- és oldallégzsákok optimális hatása érdekében egy kis résig zárja, az első biztonsági öveket pedig a másodperc tört része alatt megfeszíti, így rögzítve a vezető és az első utas testét. A veszély elhárultával a rendszer ismét lazítja a biztonsági öveket, az oldalablakok és a tolótető pedig újra nyithatóvá válik.

Bezárás
Zárja be a menüt
Bezárás

Dinamika és dizájn csúcsformában Arteon

 

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata