Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Fenntartható töltési megoldás otthon és útközben

A jövőben az e-mobilitás a mindennapok része lesz: kényelmes és, ami talán a legfontosabb, fenntartható megoldás, akár otthon, akár a volán mögött.


Felvillanyozó: a Volkswagen töltési koncepciója

A fenntarthatóság titka az egyszerűség. Éppen ezért kínálunk olyan megoldást, amivel Ön az elektromos járművek töltésétől egészen a zöld áramig, mindent egyetlen forrásból megoldhat. És természetesen minden mást is, ami közöttük van.

  • Volkswagen Naturstrom®
  • ID. Charger (fali töltő)
  • ID. Charger telepítési szolgáltatás
  • We Charge

Otthoni töltés

Tudta, hogy a magánparkolóhellyel rendelkező ID.3 vezetők járművüket várhatóan az esetek 80 százalékában otthon fogják tölteni? Éppen ezért leányvállalatunknak, az Ellinek köszönhetően külön otthoni díjszabást alkalmazunk, így Ön környezettudatosan élhet, és szénsemlegesen vezethet. Ezzel Ön nem csupán környezetét óvja: az ID. Chargerrel, valamint a telepítési szolgálgatással járműve feltöltését is gyorsan és könnyedén végezheti.

Volkswagen Naturstrom®

A Volkswagen Naturstrom® már elérhető, így már a kezdetektől káros anyag kibocsátása nélkül töltheti villamos energiával ID.3 autóját. A Volkswagen Naturstrom® a TÜV NORD által tanúsított zöld áram, amellyel nemcsak elektromos járművét, egész otthonát is elláthatja. A zöld áram a 100%-ban szénmentes mobilitás érdekében 100%-ban megújuló energiaforrásokból származó áramot jelent. Egyszóval ez az Elli, a jövő kihívásaira adott válaszunk. Csatlakozzon Ön is az energiaforradalomhoz: naturstrom/volkswagen.de

ID. Charger1 - a Volkswagen fali töltője

Az ID. Charger 1 otthonában kínálja egy töltőállomás minden előnyét. Így reggelente egy teljesen feltöltött ID.3-ba szállhat be, és teljesen feltöltve vághat neki a napnak. Míg Ön alszik, az akkumulátorok töltődnek. Az ID. Charger három típusban (adatkapcsolattal vagy anélkül, illetve távoli hozzáféréssel) és különböző (a kapcsolattól függően, legfeljebb 11 kW) töltési kapacitással kapható. Ez körülbelül 300 km-es távolság megtételére elegendő, és hozzávetőlegesen öt óra töltést igényel. A típustól függően az ID.Charger Connect külső eszközökre is csatlakoztatható, így például alkalmazáson keresztül irányítható, és távolról karbantartható (opcionálisan LTE-kapcsolaton keresztül). Az ID. Charger emellett beépített mérőórával is ellátható, így Ön mindig nyomon követheti a töltési folyamatot. Az ID. Charger hamarosan megrendelhető lesz az interneten, és közvetlenül márkakereskedéseinkből is beszerezhető.

ID. Charger - telepítési szolgáltatás

A közeljövőben elindítjuk ingyenes online előzetes felmérési szolgáltatásunkat, amely révén Ön ellenőrizheti, hogy otthona ideális feltételekkel rendelkezik-e az ID. Charger használatához. Mindössze pár kattintással megtudhatja, hogy alkalmas-e otthona az ID. Charger telepítéséhez. Rendelje meg standard telepítési csomagunkat és egy otthoni felmérés keretében mindent alaposan leellenőrzünk. Jobb félni, mint megijedni. Az ellenőrzés azt is megmutatja, hogy maximálisan mekkora a maximális töltési kapacitást tud biztosítani otthona az ID.3 feltöltéséhez. Szükség esetén az Ön igényeire szabott kiegészítő árajánlatot is mellékelünk. Ezután pedig kezdődhetnek is a telepítési szolgáltatásunkban foglalt összeszerelési munkálatok. Dióhéjban: minden egyetlen, kényelmesen használható forrásból származik.

Töltés út közben

Az ID.3 szénsemlegességére vonatkozó célkitűzésünk megvalósítása érdekében lehetővé tettük, hogy Ön út közben is egyszerűen és fenntarthatóan tölthesse járművét. A megoldás: We Charge.

Töltés a We Charge-dzsal

A We Charge révén Ön Európa-szerte több mint 150 000 töltőállomáshoz kapcsolódhat digitálisan, ezáltal még könnyebben töltheti ID.3 modelljét. A nyilvános töltőállomás-hálózat az útvonaltervezést is megkönnyíti; a rendszer a szabad töltőállomásokhoz, például az IONITY egységeihez vezérli a járművet, ahol szolgáltatási szerződésétől függően különböző szolgáltatási szintek állnak rendelkezésére. Ezek a gyorstöltő-állomások kivételesen nagy teljesítményűek, és teljes mértékben megújuló energiaforrást használnak (amennyiben ez az adott országban elérhető).

Fizetés a We Charge-dzsal

Az Ön által választott töltőáram-szerződés keretében a We Charge-dzsal a fizetés egyszerű és átlátható. A töltésről Ön természetesen számlát is kap. Európa-szerte. A Volkswagen We Connect applikációjának2 köszönhetően mobileszközről is kényelmesen elérhető. A töltőállomáson történő hitelesítéshez jelenleg a We Charge kártyára (RFID-kártya) és az applikációra (QR-kód) van szüksége, a jövőben, amikor a rendszer a járművet be tudja majd azonosítani, mindez automatikusan fog megtörténni. A mobilalkalmazásban megadhatja, hogy az folyamatosan mutassa a töltés állapotát, vagy akkor jelezzen, ha a töltés folyamata befejeződött. Minden automatikus. Ez a We Charge.

1. Der ID.Charger kann optional zu den Volkswagen ID. Modellen bestellt werden und ist nicht im Standardserienumfang enthalten.

2. Zur Nutzung der kostenfreien We Connect App wird ein Smartphone mit geeignetem iOS oder Android Betriebssystem und eine SIM-Karte mit Datenoption mit einem bestehenden oder separat abzuschließenden Mobilfunkvertrag zwischen Ihnen und Ihrem Mobilfunkprovider benötigt.