Volkswagen CC: Side Assist 

Az álló objektumok vagy a szemből érkező járművek nem aktiválnak figyelmeztető jelzést, mint ahogyan a több mint egy forgalmi sávval távolabb közlekedők sem. A "Side Assist" gombnyomásra kapcsolható be, s 60 kilométer/óra felett aktív. Segítségével az egyes menethelyzetek a kockázatok jelentős mérséklése mellett, jobban megítélhetők, de természetesen e berendezés sem helyettesíti a visszapillantó tükör használatát.
E korszerű technika a "Lane Assist" rendszerrel kombinálva még inkább tehermentesítheti a vezetőt. A "Lane Assist" elsősorban a hosszú túrák során és egyhangú útszakaszokon járulhat hozzá nagy mértékben a sofőr lankadó figyelme által okozott közlekedési balesetek megelőzéséhez. E rendszer a belső visszapillantó tükör melletti kameramodulja segítségével figyeli az útburkolati jeleket, amelyekhez viszonyítva folyamatosan kiértékeli
a jármű pillanatnyi pozícióját. Amennyiben az autó mozgásának iránya eltér az éppen igénybe vett forgalmi sáv vonalvezetésétől, a "Lane Assist" enyhe ellenkormányzással reagál.

 

A "Side Assist Plus" technikája az önálló "Side Assist" és "Lane Assist" funkcióin túl továbbiakkal is szolgál. Amennyiben a rendszer például a vezető sávváltási szándékát azonosítja, hátulról érkező forgalom érzékelése esetén a kormányzási beavatkozást a kormánykerék enyhe rezgése is kíséri, amit a külső visszapillantó tükrökbe épített fénykibocsátó diódák (LED) jelzései egészítenek ki.

Bezárás
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés