Volkswagen CC

A Volkswagen CC Az első benyomásra nincs második esély.

Fedezze fel a tökéletesség szépségét.

Az új Volkswagen CC kombinálja egy elegáns Limuzin stílusát egy dinamikus Kupé eleganciájával. Az eredmény meggyőzi a szemet és az érzékeket.

Élvezze a kényelmet, a legmagasabb fokon.

Különleges élmény egy Kupéban helyet foglalni. Az új Volkswagen CC belseje olyan, akár egy tágas Limuziné.

Galéria

Ismerje meg a Volkswagen CC legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Volkswagen CC legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Infotainment

Rádió és navigáció

Kerülők nélkül az úti célhoz.

A Volkswagen extrafelszerelésként rendelhető navigációs rendszerei révén különösen kellemes élménnyé válnak a Volkswagen CC-vel megtett túrák. Az "RNS 315" navigációs funkció (az RCD 310 készülékhez) CD- és MP3-lejátszója mellett színes TFT-érintőképernyőt kínál, amely jól áttekinthető térképeivel mindenüvé könnyedén kalauzolja el Önt. Az AUX-IN multimédiás csatlakozónak köszönhetően menet közben is élvezheti kedvenc zenéit, de e tekintetben
az SD-kártyanyílás is igen hasznos lehet.

Az érintőképernyővel és hangvezérlés útján is irányítható, extraként kínált "RNS 510" rádió-navigációs rendszer akusztikai útvonalvezetéssel, nagyméretű TFT-képernyője két- illetve háromdimenziós térképeivel szolgál. Különlegessége a vonzó "Picture Navigation" funkció. A jármű álló helyzetében e rendszerrel kiváló minőségben DVD-k is lejátszhatók, de
a DVD-meghajtó az audio CD-k és MP3 fájlok színvonalas megszólaltatására is alkalmas. Kedvenc zenék és videók gyűjteménye MP3- illetve WMA-formátumban a 30 GB kapacitású, integrált merevlemezes meghajtón tárolható. A berendezés mindezeken túl SD-kártyanyílást és AUX-IN multimédiás csatlakozót is kínál.

Car-Net "Guide & Inform"

Hogy utazás közben se kelljen lemondania az Internetről.

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A "Car-Net Guide & Inform" opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

Dynaudio

Zene füleinknek - és a maximalistáknak.

Az új Volkswagen CC kínálta zenei hangminőség a legkorszerűbb és legprecízebb technika eredménye. A DYNAUDIO, vagyis a hangszórórendszerek neves dán specialistájának szakembereivel szoros együttműködésben született az extrafelszerelésként kínált DYNAUDIO Confidence hangrendszer, amelynek összesen tíz mérsékelt sajátrezgésű hangsugárzójának hangzásvilágát kifejezetten az új Volkswagen CC utasterére hangolták. Digitális 10-csatornás erősítőjével és 600 watt összteljesítményével e rendszer a zenei szórakoztatás legmagasabb színvonalát képviseli - pontosan úgy, ahogyan egy Volkswagen CC volánja mögött elvárnánk.

Vezetői segédrendszerek

Közlekedésitábla-felismerő funkció

Időben felismerni.

A közlekedési táblák tömege mellett elhaladva bizony előfordulhat, hogy néhányat elnézünk közülük. A közlekedési táblák extrafelszerelésként kínált felismerő funkciója segítségével azonban minden sebességkorlátozás, előzés tilalom illetve azok feloldó jelzése is tudatosulhat. Mindez a Volkswagen CC belső visszapillantó tükrének környezetébe telepített kamera segítségével válik lehetővé, az információk pedig kényelmesen a multifunkciós kijelzőről vagy
a navigációs rendszer monitoráról olvashatók le.

ACC és Front Assist

Tartsa a távolságot!

A követési távolság automatikus szabályzása (ACC) még sűrű forgalomban is egyszerű és pihentető autózást biztosít. Az ACC, illetve a jármű előtti területet felügyelő "Front Assist" rendszerei a városi vészfék-funkcióval közösen az autó tempóját mindenkor az elöl haladó járműéhez igazítják, mégpedig sűrűsödő forgalomban vagy éppen a városközpontok torlódásaiban is tartva a vezető által megadott követési távolságot. Amennyiben az autó túl gyorsan közelít az elöl haladóhoz, a rendszer vészhelyzetben oly mértékben növeli meg a fékberendezés nyomását, hogy nagyban enyhítheti az ütközést vagy akár meg is előzheti azt. Összességében így a kiemelkedő kényelem mellett Ön mindenkor magas fokú biztonságot is élvezhet.

Park Assist

Engedje parkolni!

Már a megfelelő méretű parkolóhelyek felkutatása is jóval egyszerűbb: a kívánságra rendelkezésre álló, a "ParkPilot" funkcióval kiegészített "Park Assist" - kormányzást is végző - parkoló-asszisztens az úttal párhuzamos illetve arra merőleges parkolóhelyekre egyaránt aktívan segíti a beállást. Segítségével a Volkswagen CC még a kimondottan szűkös, önmagánál csupán 80 centiméterrel hosszabb helyekre is önműködően be- illetve kikormányoz, miközben vezetőjének csupán a gázadás és a fékezés a feladata

Side Assist "Plus"

Minden szem előtt

Az extrafelszerelésként kínált "Side Assist" rendszere sávváltáskor könnyíti hatékonyan a vezető dolgát, a külső visszapillantó tükrökbe épített fényjelzések ugyanis időben figyelmeztetnek a hátulról közelítő járművekre.

Fáradtságérzékelő funkció

Biztonságban kipihenten megérkezni

A monoton útszakaszok a rövid elalvások komoly veszélyét rejtik. Az új Volkswagen CC ezért már szériafelszerelésként kínálja fáradtságérzékelő funkcióját. Amennyiben a vezető kormánymozdulatai eltérnek a koncentrált vezetést jellemző könnyed korrekcióktól, a rendszer hangjelzéssel figyelmezteti, s a kombinált műszeregység kijelzőjén megjelenő szimbólummal rövid pihenőt is ajánl.

Rear Assist

Segítő hátratekintés.

A kívánságra rendelhető "Rear Assist" tolatókamera révén Ön tolatáskor is mindent szem előtt tarthat. Miközben a rádió-navigációs rendszer vagy az "RCD 510" rádiókészülék kijelzőjén kényelmesen figyelemmel kísérhető a Volkswagen CC mögötti nehezen belátható terület, a "Rear Assist" más módon is segíti a parkolást. Kamerája képén ugyanis segédvonalak jelennek meg, amelyek pontosan mutatják, hogy a kormánykerék pillanatnyi állása mellett merre haladna tovább az autó, illetve mikor szükséges a kormányzást végezni. A jármű így biztosan kerülhet ki minden akadályt, legyen szó akár egy másik autó lökhárítójáról vagy éppen járdaszegélyről, de az utánfutó felkapcsolása sem jelenthet a jövőben problémát.

Gazdaságosság

Motorok

Intenzív vonóerő és gazdaságos teljesítmény

A Volkswagen konstruktőrei nagyhatékonyságú és gazdaságos technikáik sokaságáról is közismertek. A mérsékelt hengerűrtartalom, az intelligens turbófeltöltés és a rendkívül pontos közvetlen befecskendezés révén a Volkswagen CC TSI-motorjai különösen dinamikus és egyenletes teljesítménykarakterisztikával szolgálnak. Maximális forgatónyomatékukat már az alsó fordulatszám-tartományoktól a vezető rendelkezésére bocsátják, egyszerre mérsékelve az üzemanyag-fogyasztásukat és zajszintjüket. Fejlett turbófeltöltésüknek köszönhetően a TDI-motorok is kiemelkedően erőteljes és takarékos konstrukciók, miközben common-rail közvetlen befecskendezésük magas hatásfokot és rendkívül kulturált járást kölcsönöz számukra.

 

Adaptív futómű-szabályzás (DCC)

Ahogy tetszik.

Élvezze Ön is a sportosságot és a legmagasabb színvonalú kényelmet, s válassza meg egyszerű gombnyomással a lengéscsillapítók kívánt karakterisztikáját! Kívánsága és a pillanatnyi menethelyzet függvényében az adaptív futómű-szabályzás (DCC) rendszere a normál, a hangsúlyosan kényelmes, illetve a kimondottan sportos hangolás közötti választás lehetőségével szolgál. Az elektromos szabályzású lengéscsillapítók így gombnyomásra az Ön igényeihez igazodnak, akárcsak az elektromechanikus szervokormány. Az adaptív futómű-szabályzás (DCC) folyamatosan reagál a különböző szituációkra, s a fékezési, kormányzási illetve gyorsítási manőverek figyelembevételével a menettulajdonságok jelentős javulását eredményezi. Az adaptív futómű-szabályzás 125 kW motorteljesítmény felett a szériafelszereltség része, míg a további erőforrásokhoz extrafelszerelésként rendelhető.

Kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG)

A kellemes élményeket nem jó megszakítani

Az extrafelszerelésként kínált innovatív kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) valóságos mérföldkő a modern váltóművek fejlesztésének útján. E fejlett technika mindössze századmásodpercek alatt, szinte észrevétlenül, s gyakorlatilag az erőfolyam megszakítása nélkül vált a rendszer által korábban már előválasztott fokozatba. A sportos gyorsítások így ezen extrém rövid kapcsolási idők és érzékeny reakciók révén még dinamikusabb hatást keltenek. Az új Volkswagen CC e tekintetben is a vezetés színtiszta élvezetével szolgál. A TSI belépőmotor az innovatív váltómű hétfokozatú verziójához, míg az erősebb aggregátok a hatfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltóhoz (DSG) csatlakoznak.

Szabadonfutó üzemmód

Futni hagyni.

A kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) szabadonfutó üzemmódja - amely az új Volkswagen CC TDI-motorjaihoz csatlakozó DSG váltóművek szériafelszerelése - hatékonyan aknázza ki az autó mozgási energiáját. Leírása mindenesetre bonyolultabb, mint használata, ugyanis aktiválásához elegendő egyszerűen elvenni a gázt. A rendszer ekkor az alapjáratra visszaálló motort leválasztja a hajtásrendszerről, a jármű pedig minden - az alapjáratit meghaladó - üzemanyag-fogyasztás nélkül futhat tovább. Kellően előrelátó közlekedéssel 100 kilométerenként így akár fél liter üzemanyag is megtakarítható.

Start-Stop rendszer

Leállással a haladásért.

Mint már nevéből is kitűnik, az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System) elsősorban a sűrűn egymást követő megállások és elindulások során hasznos. Ez mindenekelőtt a városi forgalomra jellemző, ám az autópályák torlódásaiban sem ritka. Amint a Volkswagen CC megáll, a rendszer az üzemanyag-fogyasztás mérséklése, s ezzel a környezet védelme szolgálatában átmenetileg leállítja motorját, amelynek haladéktalan újraindításához elegendő csupán kinyomni a tengelykapcsoló-pedált. Az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System) az új Volkswagen CC TDI-motorjainak szériafelszerelése.

Kényelem

Hátsó ülés

Térkínálat

Az új Volkswagen CC magas színvonalú kényelmét azonban nem csupán vezetés, hanem már a pakolás közben is megtapasztalhatja. Hátsó ülését ugyanis úgy alakították ki a tervezők, hogy kényelmesen és könnyen kezelhetően szolgál kiemelkedő térkínálattal. Az ülés mechanizmusa akár a csomagtartó felől is kireteszelhető, s az ülés sík rakodófelületet eredményezve lehajtható. A karok a csomagtartó könnyen elérhető helyén találhatók, a hátsó ülés így akár egyetlen mozdulattal is lehajtható.

Easy Open

Jól jön, ha már mindkét kéz tele

A kívánságra rendelhető "Easy Open" funkció a csomagtér pakolásában segít: ha például éppen nehéz bevásárlószatyrokkal érkezik az autóhoz, nem szükséges letennie őket, amíg a kulcsot keresi - elegendő egyetlen lábmozdulat a hátsó lökhárítónál és máris feltárul a csomagtér. Mindehhez elegendő a kulcsot például a kabátzsebben tartani. A "Keyless Access" kulcsnélküli nyitás és indítás érzékelője ugyanis felismeri az autó mögé lépő vezetőt, aki egyetlen lábmozdulatával jelezheti a kamera felé, hogy ki kívánja nyitni a csomagteret.

Klímakomfort-ülés

Foglaljon helyet - a masszázshoz

Az új Volkswagen CC vezetője és első utasa számára extrafelszerelésként kínált aktív klímakomfort-ülések első osztályú kényelemmel szolgálnak, ülőfelületeiket és támláikat kényelmesen hűtő szellőzést is kínálnak. Az optimális szellőzésről a testet lágyan körüláramoltató, s a kívánt hőmérsékletet biztosító ventilátorok, míg a nedvesség és a hő elszállításáról speciálisan kiformált légcsatornák gondoskodnak, így Ön mindenkor kellemes környezetet élvezhet, s még a hosszú túrák után is pihenten érkezhet célhoz. Mindezt a deréktámasz különleges masszázsfunkciója teszi teljessé.

Akusztikai kényelem

A csend hangjai

Csend és nyugalom - ez az igaz luxus, különösen, ha autózásról van szó. Az új Volkswagen CC kínálta nyugodt környezet ez esetben az első oldalablakok speciális akusztikai üvegezésének is köszönhető. Az egymástól elválasztott külső és belső üveg révén olyan alacsony belső zajszintet sikerült elérni, amelyet mindeddig csupán felsőkategóriájú modellektől várhattunk.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés