e-up! Egyszerűen elektromos.

Fényesen világító példa.

Az e-up! egy nagy lépés a jövő mobilitása felé. Ez a legjobban a futurisztikus LED-technikájú nappali menetfényeken és a hátsó íves fényvisszaverőkön látható a legjobban. Jellemző a kék szín használata, amely sok részleten megtalálható. A logó a nemes króm díszlécen, a magas fényű 15 colos könnyűfém keréktárcsákon, valamint az utastérben, a kormánykeréken egyaránt kék keretet kapott. A kézifék- és a váltókart új színben tünteti fel a kék díszítés. Világosszürke üléskárpitok kék szegélyvarrással és a bőr (hasított bőr), valamint a króm használata erősítik a letisztult összhatást, amely a városias villanyautót összetéveszthetetlenné teszi.

Galéria

Ismerje meg az e-up! legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg az e-up! legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

A-BÓL B-BE „e”-VEL.

Hatótávolság

Elérhető álom.

Megújuló energiaforrásokból nyert áram használatával e-up! autójával akár 160 kilométert is megtehet tisztán elektromos üzemben - 0 g/km CO2-kibocsátás mellett. A statisztikák szerint a naponta megtett utak 97%-ához elegendő 150 kilométer alatti hatótávolság is, ráadásul a napi távolságok körülbelül 78%-a még 50 kilométernél is rövidebb.*

Így nem kell amiatt fájlalnia a fejét, mikor és hol tölti fel árammal az e-up!-ját, ugyanis a szériafelszereltségként kínált "maps + more" infotainment- és navigációs rendszer mindig megmutatja Önnek az aktuális töltéssel elérhető területet, és segíti a gazdaságos útvonaltervezésben is. A rendszer figyelembe veszi az utak besorolását, a domborzatot és az energia-visszatáplálást (vagyis a motorféküzemben történő akkumulátortöltést) is, így a valós energiaigényt pontosan tudja megbecsülni. Ezenkívül az útvonal mentén található töltőállomásokat is megjeleníti, ennek köszönhetően feltöltési pihenőkkel is tervezheti útját, amivel lényegesen nagyobb hatótávolság érhető el.

* Forrás. "Mobilitás Németországban", a Közlekedési és Városfejlesztési Szövetségi Minisztérium kiadványa (2002 és 2008). További információ a következő weboldalon: mobilitaet-in-deutschland.de

Töltési lehetőségek

Power up!

A kis üres tömegnek köszönhetően (1214 kg vezetővel együtt) az e-up! teljesen feltöltött akkumulátorral akár 160 kilométert is megtehet. Számos lehetőség és mód áll rendelkezésére az akkumulátor feltöltéséhez. A legegyszerűbben bármely szokványos 230 voltos aljzat (Schuko) segítségével végezheti ezt el, a 2,3 kW teljesítménnyel a töltési folyamat 7-9 órát vesz igénybe. Ez 4-6 órára rövidül amennyiben a 3,6 kW teljesítményű, opcionális Wallbox fali töltőt otthonába telepítteti és használja.

A szériafelszereltségként kínált CCS (kombinált töltőrendszer - Combined Charging System) mind az egyen-, mind a váltóárammal való töltést támogatja, e rugalmasságnak köszönhetően ez a megoldás példaértékű - hiszen így a legtöbb töltőponton "feltankolhat". Amennyiben egy nyilvános töltőoszlop egyenáramú gyorstöltőjét használja, az akkumulátor mindössze 30 perc alatt újra eléri maximális kapacitásának 80%-át.

MINDEN A SZEMÜNK ELŐTT. MINDEN A KEZÜNK ÜGYÉBEN.

A lényeg mindig szem előtt.

A legfontosabbak mindig szem előtt vannak: legyenek akár olyan e-specifikus információk, mint a fogyasztási értékek, vezetési és energia-visszanyerési fokozatok, hatótávolság vagy a teljesítmény előrejelzése, esetleg az utazási készenlét kijelzése és a töltési folyamat állapota. A multifunkciós kijelzőnek köszönhetően, az e-up! vezetője mindig a legjobban tájékozott.

CLIMATRONIC

Az e-up! gondoskodik a jó levegőről: méghozzá a széria Climatronic rendszer segítségével, amely nemcsak a hőmérsékletet szabályozza folyamatosan, hanem a rossz szagok beáramlását is megakadályozza.

Kék díszvarrások

Az e-up! belső tere egyedi, köszönhetően egyedülálló designjának: kék díszvarrások a kormánykeréken, a sebességváltógombon, valamint a szőnyegeken és az üléseken, melyek e-specifikus jelleget tükröznek.

Ülések

Ide az ember szívesen ül be: összetéveszthetetlen designjuknak köszönhetően az e-up! integrált ülései nemcsak jól néznek ki, hanem a tapintásuk is kiváló, hiszen a felhasznált anyagokat és az igényes kidolgozást a bőrünkön érezzük. A vezetőülés magassága állítható.

maps + more.

Ez az útitárs valóban mindennel ellát: a hordozható navigációs és információs rendszer, a maps + more, egy igazi különlegesség. Az RCD 215 rádiórendszerrel együtt a maps + more rendelkezésére bocsátja az összes információs és kommunikációs funkciót, és párját ritkítva kapcsolja össze a felhasználói és előre beprogramozott tartalmakat. A kijelzés és a vezérlés a színes érintûképernyőn keresztül megy végbe.

KIS „e”, NAGY MEGHAJTÁS.

Innováció

A motort 18,7 kWh kapacitású, az e-up! padlólemezébe épített lítium-ion akkumulátor táplálja. Ez akár menet közben is - például lassítás során - tölthető a rekuperáció jóvoltából. Négy fokozatból választhat: a legnagyobb motorfékhatástól, amely a legnagyobb energia-visszatáplálást biztosítja egészen a minimális lassító hatású, alacsony energia-visszanyerésig. Így amikor meredek lejtőn halad, nem a fékeket koptatja, hanem az akkumulátort tölti.

Motor

Árammal - szembe az áramlattal. Szinte hangtalanul - és az élményt megzavaró váltások nélkül - gyorsít az e-up! álló helyzetből 60 km/h tempóra mindössze 4,9 másodperc alatt. Így igazán nagy élmény elektromos hajtással suhanni! Ez annak is köszönhető, hogy már indulásnál elérhető a 210 newtonméter legnagyobb forgatónyomaték. Szintén a dinamizmus élményét szolgálja a villanymotor 60 kW (82 LE) legnagyobb teljesítménye és a 130 km/h óra csúcssebesség. Az e-up! motorjának energiatakarékos állandó teljesítménye 40 kW (55 LE).

100 kilométer 2,30 euróból

Az átlagfogyasztás 11,7 kWh száz kilométerenként, ezzel az új e-up! jelenleg a legtakarékosabb a tisztán elektromos üzemű autók között. Így jelenleg körülbelül 2,30 euróból megtehet száz kilométert (0,20 €/kWh áramár esetén). Ráadásul eközben a környezet terhelését is megspórolja, hiszen megújuló energiaforrásokból származó áram használatával a helyi károsanyag-kibocsátás 0 g/km.

Az e-up!: MOST MÁR A ZSEBÜNKNEK IS.

Mintha az e-up! nem lenne amúgy is elég innovatív, a Volkswagen még egy további műszaki csemegét kínál: a "Volkswagen Car-Net e-Remote" okostelefon-applikáció, ugyanúgy, mint a "Car-Net Portal" a www.volkswagen.com/Car-Net alatt, sok hasznos járműfunkciót vezérel a távolból. Ez nemcsak szerfölött kényelmes, hanem lehetővé teszi azt is, hogy a teljes hatótávolsággal induljon útjára és optimalizálja a fogyasztást. 

Takarékosság

Nagyszerű kis spórolós autó.

Aki egy e-up!-ot vezet, az nemcsak erősíti jó hírnevét, mint innovatív szellemiségű és környezetbarát beállítottságú egyén, hanem annak egyúttal a belső közgazdásza is megtalálja számítását.

Egyrészről számos kopóalkatrész eleve szükségtelen, és olajat sem kell cserélni. Másrészről az elektromos autók, mint például az e-up! is, számos országban adókedvezményeket élveznek. Fedezze fel Ön is saját takarékossági potenciálját: az ökoáram-tarifa, valamint a gazdaságos vezetési stílus rendkívül nagy mértékben hozzájárulhat a környezet és a pénztárcája kíméléséhez

Az ECO és az ECO+ üzemmódok, valamint a fogyasztásról és a vezetési stílusról folyamatosan tájékoztató Think Blue Trainer segítik Önt ebben.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés